Szerkesztői közlemény!

Szeretnénk jelezni felétek, hogy az oldalunkon hamarosan - akár néhány napon belül - komolyabb átszervezés várható...

 

Mindezt sajnos kényszerű okokból kell megejtenünk. Néhány nappal ezelőtt ugyanis levelet kaptunk a Gaia Tv-től, egy (egyelőre) barátságos hangú hivatalos felszólítást, aminek a lényege az volt, hogy szerzői jogi kifogások miatt lehetőleg minél hamarabb töröljünk a blogról minden olyan tartalmat, ami a Gaia TV-vel kapcsolatos, vagyis a Cosmic Disclosure sorozat összes eddigi epizódjának fordításait, a hozzá tartozó video és képanyagokkal együtt...

Lehetne vitatkozni, meg érvelni, hogy ugyan mi a fenének kell ez, ráadásul (elvileg) néhány epizóddal a vége előtt, amikor minden angol nyelvű átirat réges-rég kint van már a neten (mi is onnan fordítjuk őket), sőt maga a főszereplő, Corey is kitette saját weboldalára az egyes epizódok átiratait ingyenesen, mindenki számára elérhető módon, szóval... miért éppen velünk, magyarokkal kell megint kekeckedni?

 

Szóval, jött a levél, valamit lépnünk kell, nem félelemből, hanem inkább előrelátásból. Nem tudjuk, hogy meddig ér el a Gaia Tv „keze”, és nem akarjuk kockáztatni, hogy tokkal-vonóval töröltesse az egész blogot a szerverről, ezért azt találtuk ki, hogy egy kis átszervezéssel próbáljuk meg áthidalni ezt a problémát.

 

A blogot a továbbiakban két részre fogjuk osztani. A sorozat epizódjainak fordításait hamarosan törölni fogjuk erről az oldalról és remélhetőleg pár napon belül egy másik oldalon válnak újra elérhetővé, más néven, más formában, de közel változatlan tartalommal. Az új oldalon csak és kizárólag a (mostantól) „Kozmikus Közzététel” sorozat részei találhatók majd, minden más bejegyzés itt marad és ez a blog továbbra is frissülni fog (terveink szerint legalábbis) Amint az átvezetés és az újabb epizódok fordításai elkészülnek, mindenről itt is hírt adunk majd. Ezzel talán valamelyest jobban elkülönülnek és áttekinthetőbbé is válnak a blogon eddig megjelent írások is.

 

Az egész Gaia Tv-s mizéria ismételt tanulsága, hogy érdemes mindent lementeni a saját számítógépünkre, amit arra érdemesnek találunk, mert sose lehet tudni, hogy az interneten holnap is megtalálható lesz-e az, ami ma még elérhető. Emellett pedig úgy tűnik, hogy még mindig akkora nagy üzlet ez a „világmegváltós-spirituális” biznisz, hogy a résztvevők a „nagy leleplezések”, „igazságfeltárások” és „jógaórák” közepette hajlamosak sokszor bort inni és vizet prédikálni... Fel kell tárni mindent, amit lehet (és persze amit megengednek), fel kell ébreszteni az embereket, de amint kicsit is anyagi érdekek sérülnek, rögtön megfojtják akár az egyszerű önkéntest is. (Legyetek őszinték: hányan iratkoztatok fel Magyarországról a Gaia Tv-re? Attól tartok, aligha belőlünk fognak meggazdagodni a Gaia Tv tulajdonosai...)

 

Azt is hozzá kell tegyük, hogy a hírek szerint a Gaia Tv már a negyedik évad epizódjainak írott változatait sem akarta nyilvánosan közzétenni, ezt úgy hírlik csakis Corey-nak köszönhetjük, ő volt az, aki ragaszkodott hozzá, hogy pár nappal az adás után a saját weboldalán mindenki számára elérhetővé tegye azokat. (Tehát nem Corey vagy Wilcock a hibás ebben a történetben, ezt a rend kedvéért szögezzük le). A hírek szerint a Cosmic Dislcosure sorozat messze a Gaia Tv legnézettebb, legeladhatóbb és az internetes feliratkozók révén a legnagyobb bevételt hozó műsora lett, nem csoda, hogy védik az aranytojást tojó tyúkot. (Szólnak bizonyos mende-mondák a CNN-ét megközelítő nézettségről, de ezt az adatot azért kezeljük óvatosan:) Eredetileg 52 részre tervezték, jelenleg a 49-iknél tartunk, elvileg tehát mindjárt vége, de ne csodálkozzunk rajta, ha megpróbálnak róla még több bőrt lehúzni a Gaia Tv fejesei és belevágnak még esetleg 1-2 évadba. (Mindezt csak azért írjuk le, hogy lássuk, a felfedések mellett azért anyagi megfontolások is jelentős mértékben vezérlik ezt az egész műsorfolyamot)

 

Hogy még teljesebb legyen a kép, a Gaia Tv – a fordítások törlésére felszólító - levelében egyben ajánlatot is tett nekünk, hogy ha közületek minél több embert sikerül rábeszélnünk arra, hogy rajtunk keresztül iratkozzon fel és legyen előfizetője a Gaia Tv-nek, akkor mi is anyagi ellenszolgáltatásban részesülhetünk tőlük, vagyis legyünk a Gaia Tv partnerei és kihelyezett marketingesei... Sajnos még mindig ez a gondolkodásmód az uralkodó náluk is, nem is tudom, talán többször kellene visszanézniük az Ubuntu-ról készített epizódjaikat...

 

Ellenpéldaként mutatjuk be az alábbi képet, amit egy kedves olvasónk küldött el nekünk, aki anyagi ráfordítást sem kímélve a „gerillamarketing” módszerével viszi – többek közt - a mi hírünket és üzenetünket is, amerre csak jár... Köszönet érte!

 

20160530_171039.jpg